BAŞKAN YALÇINKAYA ÜNİVERSİTEYİ KAZANAN ÖĞRENCİLERLE YEMEKTE BULUŞTU
Geri
27.09.2023 15:52

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Belediye Gençlik Merkezi’nde eğitim görüp üniversite hayallerine kavuşan 63 öğrenciyle yemekli programda buluştu. Önceliğinin her zaman eğitim olduğuna dikkat çeken Başkan Yalçınkaya “Hedefimiz çocukların en iyi okullarda eğitim görmesi. Dershanesinden, kütüphanesinden hiçbir şey esirgemedik. Çocukların geleceği için seferber olacağız” dedi.

Akçakale Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Belediye Gençlik Merkezi’nde eğitim görerek üniversiteyi kazanan 63 başarılı öğrenci ve ailelerine yönelik buluşma programı düzenlendi.

Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programa ev sahibi Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın yanı sıra İlçe Kaymakamı Onur Şan, Emniyet Müdürü Adem Tahmazoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tekyıldız, kurs öğretmenleri, öğrenci ve veliler katıldı. Hem öğrencileri tebrik etmek, hem vedalaşmak hem de yeni dönemi kutlamak için düzenlenen programda Başkan Yalçınkaya bir konuşma yaptı.

BAŞKAN YALÇINKAYA’DAN VELİLERE ÇAĞRI

Velililere seslenen Başkan Yalçınkaya “Velilerimize sesleniyorum; öğrencilerimize, yaptığımız işe sahip çıksınlar. Üzülerek söylüyorum; trafoyu, yolu, çimentoyu soruyor ama eğitimi sormuyor, eğitimin geleceğini sormuyor. TOKİ’yi yaparken yarısını öğretmenlere verelim. Öğretmen burada ne kadar uzun süreli kalırsa o kadar verimli olur, o kadar başarı artar. Öğretmen geliyor kalacak yer yok, vaktini geçirecek sosyal alan yok. Diyorlar ki bir an önce buradan gideyim. Her yıl değişen öğretmenlerle eğitimde başarı olmaz. Şimdi sevinerek söylüyorum; geldiğimiz noktada öğretmenin duracağı sınıflar, hanesi de var, gideceği havuzda, spor yapacağı alan da, dershanesi de, kütüphanesi de var. Bütün eksiklikleri giderdik ki çocukları geleceğe hazırlasınlar” dedi.

“ÇOCUKLARIN GELECEĞİ İÇİN SEFERBER OLACAĞIZ”

Önceliğinin daime eğitim olduğuna dikkat çeken ve çalışmalarının devam edeceğini belirten Başkan Yalçınkaya “Hepiniz el ele vereceğiz. Kaymakamımız da geldi. Onun gençliğinin heyecanını da bu işe katacağız ve burada yeniden bir destan yazacağız. Hedefimiz bu çocukların geleceğinin en iyi yerde olması, en iyi okullarda eğitim görmesi. Dershanesinden de, kütüphanesinde de hiçbir şey esirgemedik. Çocukların geleceği için hepimiz seferber olacağız” ifadelerini kullandı.

MÜDÜR TEKYILDIZ: BAŞKANIMIZA HİZMETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tekyıldız ise Başkan Yalçınkaya’ya teşekkür ederek “Eğitim sadece Milli Eğitim’in işi değildir. Hem belediyenin hem tarımın hem sağlığın tüm paydaşların işidir. Eğitimi sadece öğretmene bırakmak; öğrenciden, veliden, bölgenin şartlarından uzak tutmak doğru değildir. Belediye Başkanımızı hizmetlerinden ve böyle bir organizasyondan dolayı teşekkür ediyorum. Emeği geçen öğretmenlere teşekkür ediyor, öğrencilerimi tebrik ediyor, kaymakamımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

KAYMAKAM ŞAN: ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM

Kaymakam Şan da “Bir genç gelişir, Akçakale değişir” sloganına dikkat çekerek “Bir genç gelişir, Akçakale gelişir diye slogan gördüm. Siz Akçakale’yi değiştirecek gençlersiniz. Buna çok fazla ihtiyacımız var. Ailelere çok teşekkür ederim böyle öğrenciler yetiştirdikleri için. Sadece okulla bitmiyor. Evde de sizin desteğiniz, ilginiz bu memleketin gelişimini sağlayacak. Birinci önceliğimiz depremin yaralarını sarmak ve ondan sonra eğitim… Burada güzel gelişmeler olduğunu görüyorum. Umarım biz de katkı sağlarız. Organizasyon için belediyeye teşekkür ediyorum” dedi.

Veliler de duydukları mutluluğu dile getirerek Başkan Yalçınkaya ve Gençlik Merkezi’ndeki yetkililere teşekkür etti.

Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

DİĞER HABERLER