AKÇAKALE ŞANLIURFA YOLUNA NİHAYET NEŞTER VURULDU
Geri
05.12.2020 20:00

Onlarca Akçakaleli vatandaşların ölümüne ve yüzlerce vatandaşın maddi zararına neden olan Akçakale- Şanlıurfa yolu nihayet sıcak asfalta kavuşturuluyor.

Karayolları Diyarbakır 9. Bölge müdürlüğü tarafından Şanlıurfa- Akçakale yolunun 50 km’lik sıcak asfalt çalışması için ihale çalışmalarını bitirdi.

Geçtiğimiz yıllarda Akçakale Şanlıurfa yoluna çekilen mucur yüzünden onlarca vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yüzlerce vatandaşımızın maddi hasarına neden olmuştu. Karayolları Diyarbakır 9. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan asfalt çalışması Ak parti Şanlıurfa milletvekillerinin desteği ve Akçakale belediye başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın özel girişimleri sonucu nihayete erdirildi.

Akçakale belediye başkanı Mehmet Yalçınkaya göreve geldiği ilk günden beri ulaştırma bakanlığı ve  karayolları genel müdürlüğüyle yaptığı özel görüşmeler neticesinde Şanlıurfa Akçakale yolunun sıcak asfalt yapılması karara bağlandı. 22.05.2019 Çarşamba günü karayolları Diyarbakır 9. Bölge müdürlüğü tarafından yapılan ihale, 2019 yılı içerisinde bitirileceği belirtildi.

Akçakale- Şanlıurfa sıcak asfalt çalışmalarıyla ilgili kısa bir açıklama yapan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya şunları söyledi. “ Uzun yıllardır, Akçakale-Şanlıurfa arası büyük kazalara sebebiyet veren mıcır yolların sıcak asfalta kavuşturulması sevindirici bir gelişmedir.  Alt ve üst yapı sorunlarından dolayı Akçakale – Harran - Eyyubi’ye ve Suriye dahil olmak üzere bağlantılı olan yolumuzun vekillerimizin, şahsımın ve ulaştırma Bakanımızın çabalarıyla, Allah’a çok şükür sonuca bağlandı. 2019 yılı yaz döneminde başlatılacak asfaltlama çalışmalarıyla, inşallah ölüm yolu olmaktan kurtulacak. Ayrıca Akçakale’nin girişi de dört yola dönüşen ve hangi yolun nereye gittiği bilinmeyen Akçakale devlet hastanemizden itibaren prestij caddesine dönüştürülerek, ilçemize güzel bir vizyon kazandıracağız.  Akçakale’miz, batıdaki ilçelerimiz gibi çok mükemmel bir görüntüye ve çok güzel bir alt yapıya kavuşturulacaktır. Bu hizmetin gelişmesi ve ilçeye kazandırılması noktasında bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz.  Bundan sonraki süreçte de, ilçemizin gelişmesi ve değişimi için işin peşindeyim. İnşallah bundan sonra sonuçlandıracağımız her projeyi Akçakaleli vatandaşlarımızın önüne indireceğiz. Bundan sonra da inşallah bu hizmetlerin devamını sağlamaya devam edeceğiz.  Bu hizmetlerle beraber şu anda üzerinde çalıştığımız çok büyük projelerimiz var ancak, bu hizmetler gerçekleşmeyene kadar ve net sonuç almayana kadar bunları açıklamayacağız. Zaman zaman gerçekleşen projeleri sizlerle paylaşacağız. Şimdilik bu sıcak asfalt çalışması nihayete erdirildi. Şimdiden ilçemize hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

DİĞER HABERLER