BAŞKAN YALÇINKAYA’DAN RAMAZAN AYI MESAJI
05.12.2020 20:00

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, on bir ayın sultanı Ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Yalçınkaya, Müslüman âlemi tarafından büyük özlemle beklenen Ramazanın tüm bereketiyle yüreklere mutluluk ve manevi coşkular getirmesi temennisinde bulunarak tüm Akçakale halkının ve İslam âleminin Ramazan ayını kutladı.

Başkan Yalçınkaya mesajında; “Bu mübarek ayda, parçalanan İslam coğrafyası; Cezayir’den, Tunus’a, Libya’dan, Yemen’e, Irak’tan Suriye’ye,  Myanmar’a göz yaşlarının dinmesini Cenab-ı haktan diliyorum. Dileğim o ki bu kan dursun, bu felaket dursun, bu haçlı seferleri dursun. Bu haçlı seferini bertaraf edecek Müslümanlar uyansın, şuurlansın ve geçmişte nasıl ki bu toprakları haçlılara mezar etiyse; inşallah Anadolu ve Anadolu insanı yine bu coğrafyayı onlara mezar etsin. Suriye’de yaşanan felakette ilçem ve vilayetim nasibini aldı. Çok büyük bir yük ve zahmetin altındayız. Bu zahmetin farkında ve bilincindeyiz. Bir tek amacımız var ilçemizde bu ay boyunca gerek Akçakaleli hemşerilerime gerekse Suriyeli misafirlerimize sıcak bir tas çorba ve sıcak bir aş ulaştırabilmek. Ramazanın manevi güzelliğini yaşatabilmek.  Bu şuurla, bu düşüncelerle, bu gayretle ve bu azimle sabahtan akşama kadar çalışıyoruz. İnşallah ramazan ayının bereketi ile ilçemizde bereketlenecek. Herkes bu mübarek ayın hem faziletinden hem de nimetlerinden inşallah istifade eder. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha ramazan ayının bütün dünyaya, bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Herkese huzur, refah ve mutluluk getirmesini diliyorum. Tüm hemşerilerimin ramazan ayı mübarek olsun.” Dedi.