AKÇAKALE BELEDİYESİ İLE İBADETHANELER RAMAZANA HAZIR
Geri
05.12.2020 20:00

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya Ramazan ayı öncesi ilçe genelindeki ibadethanelerde temizlik seferberliği başlattı.

Vatandaşların Ramazan ayını daha temiz ve daha sağlıklı ortamda geçirmesi için ilaçlama ve temizlik işleri müdürlüğüne bağlı ekipleri seferber eden Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, sadece Ramazan ayında değil yılın 12 ayında ibadethanelerde temizlik ve bakım çalışmalarının devam edeceğini aktardı.

Akçakale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından ilçe genelinde bulunan tüm camiler temizlenerek önümüzdeki günlerde başlayacak 11 ayın sultanı Ramazan ayı ibadetlerine hazır hale getirildi.

Akçakale Belediyesi vatandaşların ibadet yeri olan camilerin daha temiz ve sağlıklı olması, vatandaşların temiz bir alanda ibadetlerini yapabilmeleri amacıyla cami ve mescitlerin temizliğini kurduğu özel bir ekiple gerçekleştiriyor. Hummalı bir çalışma gerçekleştiren ekipler ilçe genelindeki cadde ve sokak temizliğinin yanında, okullar, parklar,  spor alanları ve Pazar alanlarının da temizliğini belirlediği bir program dâhilinde yürüterek Ramazan ayı öncesinde tüm camilerin temizliğini tamamladı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen ibadethanelere yönelik bakım ve temizlik çalışmalarında cami içinde halılar süpürüldü, kapı ve camlar silindi, ayakkabılıklar temizlendi. Ayrıca cami dışarısında bulunan şadırvan ve tuvaletlerle birlikte cami avlularında çevre temizliği ve yıkama çalışmaları yapıldı.

Mustafa Ayhan Cami İmam hatibi Mehmet Oktar, yaptığı açıklamada; “ Yaklaşmakta olan Ramazan-ı Şerif ayı öncesi Akçakale belediyemizin yaptığı temizlik hizmetleri bizleri çok sevindirdi. Başta Akçakale Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Yalçınkaya olmak üzere ekibine sonsuz teşekkür ederim. Böyle güzel hizmetlerin devamını diliyoruz. Allah yollarını açık etsin.” Dedi.

Ramazan ayının tüm İslam âlemine ve Akçakale’ye hayırlar getirmesini temenni eden Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ise; “Bu anlamda önce gönüllerin temizliği sonra camilerimizin temizliği diyoruz. Belediyemiz temizlik işleri müdürlüğü seferber olarak cami ve ibadethanelerin temizliğini gerçekleştirdi. İnşallah ayın sonunda gönüllerimizde tertemiz olarak cenabı hakkın huzuruna çıkarız. Müslümanın temizlik imandandır şiarını esas alan, camilerin temizliğinin yanında sokak ve caddelerimizin temizliği ve gönüllerimizin temizliği esastır. Ben bütün Akçakaleli kardeşlerimden rica ediyorum hepimiz bu ilçede yaşıyoruz, ben bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyorum, onlarda lütfen biraz daha dikkat etsinler. Belediyemizde çalışan kişilerin en önemlisi bendende önemlisi bu işleri yapan kardeşlerimizdir. Adı ve unvanı ne olursa olsun, ister temizlik görevlisi ister çöpçü bu kardeşlerimiz çok mübarek insanlardır. Eli öpülecek insanlardır. Çünkü şehrin görüntüsü, sokakları ve caddesi şehre girene bir mesaj verir. İmaj ve görüntü çok önelidir. Bu güzel görüntüyü hep birlikte sağlamamız gerekir. Yani burayı bir Afrika ülkesi değil medeni bir Avrupa ülkesi gibi göreceğiz. Ama önce biz kendi bedenimizde ve kendi ruhumuzdaki değişim ve gelişime inanacağız. Bu yüzden ben herkesten hassasiyet, anlayış ve gayret bekliyorum.” Dedi.

Belirli bir program çerçevesinde ve özellikle mübarek Ramazan ayı öncesinde yapılan temizlik çalışmaları başta cami cemaati olmak üzere vatandaşlardan da takdir topluyor.

DİĞER HABERLER