AKÇAKALE BELEDİYESİNDEN RAMAZAN ÖNCESİ SIKI DENETİM
Geri
05.12.2020 20:00

Akçakale Belediyesi zabıta ekipleri, yaklaşan ramazan ayı öncesinde fırınlar, kasaplar ve marketlerde ruhsat, hijyen, genel temizlik ve gramaj denetimi gerçekleştirdi.

Akçakale Belediyesi’ne bağlı ekipler, Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle denetimlerini arttırarak devam ettiriyor. Ekipler, Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte yaptığı denetimlerde iş yerlerinin ruhsatlı, sağlıklı ve hijyenik olması konusunda işyeri sahiplerini uyardı.

Esnaf denetimlerini artıran Akçakale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler; Fırınlar, Unlu mamulleri ve Kasaplarda denetimler yaptı. Denetim ekibi satılan ürünlerin son kullanma tarihi, esnaf portör sağlık karneleri, gıda depolama alanları ile genel hijyen koşullarını kontrol ediyor.

Denetimlerde eksiklikleri belirlenen ve kurallara aykırı durumları tespit edilen iş yeri sahipleri uyarılarak eksikliklerini gidermeleri için süre verildi.

Yapılan denetimlerin devam edeceğini vurgulayan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, “Akçakale’deki hemşerilerim ramazan ayı boyunca belediyenin bütün hizmetlerinden aksaksız gece ve gündüz yararlanmaya devam edecek. Tüm iş yerlerimiz ramazan ayı boyunca sıkı denetimde olacak ve vatandaşlarımıza hizmet vereceklerdir. Ramazan ayı boyunca mesai mefhumunu ortadan kaldırıyoruz. Sadece zabıta değil temizlik ve ilaçlama ekibimizde her an sahada olacak. Bölgemiz sıcak bir bölge vatandaşlarımız haliyle iftardan sonra sahura kadar ayakta olacak; Belediye olarak bizlerde sürekli sahada ve ayakta olacağız. Hizmet noktasında herkes rahat olsun. Bütün hizmetleri aksaksız yerine getirmeye çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın ramazan ayı mübarek olsun.” Dedi. 

6 Mayıs Pazartesi günü başlayacak Ramazan ayı öncesi, Akçakale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetimler; Ekmek Gramajı, Sağlıklı üretim şartları, Ürünlerin Son kullanma Tarihleri ve İşyeri ruhsatları konularında ağırlık kazanacak. Genel olarak Kasaplar, Et ve Et ürünleri satan marketlerde, Fırınlar ve Lokantalarda yapılan denetimlerde, halk sağlığı göz önünde bulundurularak denetimler devam edecek.

Yapılan kontrollerin sıkı bir şekilde devam edeceğini ve halkın sağlıklı bir şekilde Ramazan ayını idrak etmeleri konusunda çalıştıklarını da kaydeden Başkan Yalçınkaya, alışveriş yapan vatandaşların ürünlerin son kullanma tarihine mutlaka bakmaları gerektiğini ifade etti.

DİĞER HABERLER