AKÇAKALE BELEDİYESİ İLAÇLAMA EKİBİ İŞ BAŞINDA
Geri
05.12.2020 20:00

Akçakale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ilaçlama ekibi, 15 personel, 3 temizlik ve teknik araç ile birlikte ilçeye bağlı mahallelerde ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Akçakale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, haşerelerle mücadelenin en önemli evresi olan larva döneminde çalışmalarını sürdürerek, vatandaşların yaz aylarında rahat yaşam koşullarına ulaşmasını hedefliyor. Vektörle mücadele kapsamında geçtiğimiz yıl gösterdiği başarılı çalışmayla vatandaşların takdirini toplayan ekipler, bu yıl da çalışmalara tam hız devam ediyor.

Akçakale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Ercan, Yazın haşere, sivrisinek ve zararlı yoğunluğunu azaltmak için her yıl olduğu gibi larva mücadelesine devam edildiğini hatırlatarak şöyle devam etti; "Arıtma tesisi ve çevresinde bulunan durgun sular, kanalizasyonlar, tahliye kanalları her yıl olduğu gibi bu yılda ilaçlanmaya ve temizlenmeye devam ediliyor. Ayrıca mevsim şartları ve yağışların çokluğu ile toprak içerisinde bulunan tüm haşere ve zararlılar gün yüzüne çıkmıştır. Bu nedenle kapalı alan ilaçlamasına da erken başlamış bulunmaktayız.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ise; "ilçe sakinlerinin sorunsuz bir yaz mevsimi geçirmesi için temizlik başta olmak üzere, park-bahçe ve ilaçlama ekiplerimiz sürekli sahada olacaklar. Tek amacımız vatandaşlarımızın refah ve huzur seviyesini artırmaktır. Bunun içinde elimizden gelen tüm gayret ve çabayı sarf etmekteyiz." Dedi.

DİĞER HABERLER