BAŞKAN YALÇINKAYA 15 TEMMUZ’UN ESAS KAHRAMANI ERDOĞAN’DIR
Geri
16.07.2023 16:47

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya “15 Temmuz’un esas kahramanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bunu hem tarih yazacak, hem biz buna şahit olduk” dedi.

Akçakale Belediyesi’nce 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Program öncesi esnafı ziyaret eden Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya 15 Temmuz anısına şapka ve tişört dağıttı. Ardından Süleyman Şah İlkokulu Bahçesi’ndeki etkinliğe katıldı. Etkinliğe Başkan Yalçınkaya’nın yanı sıra ilçe protokolü  ve vatandaşlar da katılım sağladı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran tilaveti ile başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması da dinletildi.

Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Akçakale Kaymakamı Oltan Bayraktar “15 Temmuz darbe girişimin bize kazandırdığı en büyük ibret şu oldu: Bize sadakatimiz devletimize, kurumlara, bu coğrafyaya, bu insanlara olacak” dedi.

BAŞKAN YALÇINKAYA: BU ÜLKE BİR DESTAN YAZDI

Başkan Yalçınkaya ise yaptığı konuşmasında ülkenin darbe geçmişine değindi ve “15 Temmuz’un esas kahramanı –yaşadığım tecrübelerden gördüm- Recep Tayyip Erdoğan’dır, sayın cumhurbaşkanımız. Bunu hem tarih yazacak, hem biz buna şahit olduk. O akşam ki dirayeti olmasaydı, o günkü duruşu olmasaydı; halkın, 255 vatan evladı tankın altında kalıp canını vermeseydi, o kadar yaralımız gazimiz olmasaydı, halkın sokaktaki direnişi olmasaydı, şimdi ülke paramparçaydı. Cumhurbaşkanımızın gayreti ile bu ülke bir destan yazdı. Halkımız demokrasiye, ülkesine sahip çıktı ve yoluna devam etti. Şehitlerimiz rahmetle yad ederken gazilerimize de hayatlarında mutluluklar, başarı dilerken Allah bize bu felaketleri yaşatmasın diye temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Program şiir dinletileri ile son buldu.  

DİĞER HABERLER