AKÇAKALE ZABITASINDAN KURALLARA UYMAYANLARA GEÇİT YOK
17.06.2023 12:41

Akçakale Belediyesi zabıta ekipleri, Şanlıurfa Büyükşehir Zabıta ekiplerinin de desteği ile ilçedeki marketlerde denetimler gerçekleştirdi. Kurallara uymayanlar için cezai işlem uygulandı, işletme sahiplerine uyarıda bulunuldu.

Akçakale’de zabıta ekiplerince marketlere yönelik fiyat denetimleri devam ediyor.

Akçakale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, beraberinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ile denetimde market raflarındaki ürünlerin gramajı, son kullanma tarihleri ve fiyat etiketlerini inceledi. Ürünlerin etiket fiyatlarını not alan ekipler, daha sonra kasa fiyatlarıyla karşılaştırdı. Son kullanma tarihi geçmiş ürünleri de satışa sunduğu tespit edilen işletmeler hakkında idari para cezası yazıldı ve ürünler imha edildi. Ekiplerce işletme sahiplerine uyarılarda bulunuldu.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, halkın mağdur edilmesine asla izin verilmeyeceğini ve denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti.