BAŞKAN YALÇINKAYA TEL ABYAD’TA.
Geri
05.12.2020 20:00

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin sınır ilçesi Tel Abyad'daki sivillere insani yardımlar devam ediyor.

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Tel Abyad'da hayat normale dönüyor.

Türkiye'deki kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları, terör mağduru halkın insani yardım ihtiyacını karşılamak için çalışma yürütüyor.

Bu kapsamda, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen gıda kolileri, Kuveyt merkezli Rahme derneği tarafından getirilen ekmekler Tel Abyad halkına ulaştırıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık,Ak Parti il başkanı Bahattin Yıldız,Ak Parti Akçakale ilçe başkanı İbrahim Yıldık ve beraberindeki heyet, terör örgütünden arındırılan Tel Abyad'da incelemelerde bulundu.

"Burada bizim olmamızdan dolayı mutlular"

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Zeynel Abidin Beyazgül, şunları kaydetti:

"Şunu görüyoruz ki Tel Abyad tamamen bakımsız. Şu an halk ekmek ve elektrik istiyor. Kaldırımlar, yollar, evler oldukça kötü durumda. Gerçekten çok ihmal edilmiş. Halk aşağılanmış. Türkiye ile daha iyi ilişkiler içerisine girmek istiyorlar. Burada bizim olmamızdan dolayı mutlular. Bir kısım oyuncaklar, giyecek, yiyecek, içecek ve battaniye getirdik. İnşallah güzel günleri beraber yaşamayı Allah'tan diliyoruz. Çünkü daha önce burası işgal altındaydı ama bugün Barış Pınar Harekatı ile özgürlüğüne kavuştu. İnanıyoruz ki özgürlüklerine kavuşan ve demokratikleşen bu halk, bir müddet sonra gerçek manada refah düzeyini de yakalayacaktır."

“Herkesin Gözü Bizde Herkes Bizi Umut Olarak Görüyor”

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ise;  “Hepimiz buradayız, bu mağduriyet yerinde görmek için sorunlara çözüm üretmek için buradayız. Şu ana kadar hepimiz gereğinden fazlasını yaptık. Cumhurbaşkanımızın gayretiyle savunma bakanımızın dirayeti ile milletimizin gayreti ile İnşallah bu yararları en kısa zamanda saracağız. Burası Mahmur hale gelecek mezopotamya'nın kalbinde bir yer karanlık günler bitti. İnşallah önümüz aydınlık Fakat çok çalışmaya ihtiyacımız var. Birlik beraberliğe ihtiyacımız var Ben buradan tekrar yeniliyorum. Bütün Belediye Başkanlarımızdan buraya dikkatlerini çekmek istiyoruz. Buranın çok şeye ihtiyacı var bize destek versinler Gönül Köprüsü'nü birlikte kuralım. Buna ihtiyacımız var ve buradaki bütün Araplar Kürtler Türkler Herkesin gözü bizde herkes bizi umut olarak görüyor. Önce Allah sonra Türkiye diyor Bizde bu umutlarını boşa çıkarmayacağız.”

 

DİĞER HABERLER