BAŞKAN YALÇINKAYA’DAN 11 NİSAN MESAJI
Geri
11.04.2023 13:10

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103'üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya “Halkımızın eşsiz kahramanlık mücadelesinin zaferle taçlandığı bugünde şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya 11 Nisan Urfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıldönümünü yayımladığı bir mesajla kutladı.

Başkan Yalçınkaya mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bir asır önce bağımsızlık sevdası kuşanan Urfa halkı, tüm imkansızlıklara rağmen güçlü bir inanç ve bağımsızlık azmi ile işgali Fransızlara karşı destansı bir mücadele verdi. Kadın, erkek, genç, yaşlı bir ve beraberlik içerisinde esarete son verme amacıyla canlarını hiçe sayarak şanlı bir zafere imza atıp, düşmanı vatan topraklarından defetti.

Ecdadımız bu zaferle bizlere bağımsızlığın önemini, birlik ve beraberlik ruhunun kazanımlarını, güçlü bir irade karşısında tüm zorlukların bertaraf olabileceğini öğretti. Bugün bizler de aynı ruhla şehrimizi geleceğe taşıyor ve bize devredilen mirasa sahip çıkmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Bu vesileyle Urfa’nın şanlı kurtuluşunun 103’üncü sene-i devriyesini kutluyor; Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”

DİĞER HABERLER