AKÇAKALE BELEDİYESİ LARVA MÜCADELESİNE DEVAM EDİYOR
30.03.2023 14:28

Akçakale Belediyesi tarafından bahar mevsiminin gelmesiyle larva ilaçlama çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar ile vatandaşların rahat ve sağlıklı bir yaz geçirmesi sağlanacak.

Sivrisinek, sinek, karasinek ve haşere oluşumunun önüne geçmek için Akçakale Belediyesi’nce başlatılan larva ilaçlama çalışmaları sürüyor.

İlkbahar ve yaz ayı öncesinde haşere ve sineklerin larvalama döneminde yoğun bir ilaçlama programı başlatan ekipler çalışmalarına periyodik program çerçevesinde aralıksız bir şekilde devam ediyor. Çöp depolama alanı başta olmak üzere larva üreme alanları olan dere kenarları, sazlık alanlar, su birikintisi olan bölgelerde ilaçlama yapılarak sinek, sivrisinek ve larva ile mücadele çalışmaları yapılıyor.

“Vatandaşlarımızın sağlığına ve huzuruna önem veriyoruz” diyen Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya,  oluşabilecek haşere ve sinek sorunlarına karşı gerekli önlemleri almaya devam edeceklerini bildirdi.