BAŞKAN YALÇINKAYA SÖZÜNÜ TUTTU! İKİNCİ BALIKLIGÖL’ÜN TEMELİ ATILDI
Geri
17.12.2022 11:42

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın “Balıklıgöl'ün ikizini Akçakale'de yapacağım" vaadi gerçek oldu. Şanlıurfa Valisi Ayhan’ın da katıldığı törenle Balıklıgöl ve Millet bahçesi projesinin temeli atıldı. Başkan Yalçınkaya 1 yıl içinde çalışmaların tamamlanacağını belirtirken Vali Ayhan da Başkan Yalçınkaya’yı maharetinden dolayı tebrik etti.

İlklerin başkanı Mehmet Yalçınkaya ile Akçakale Balıklıgöl’ün ikizine kavuşuyor.

Başkan Yalçınkaya’nın “Balıklıgöl'ün ikizini Akçakale'de yapacağım" dediği seçim vaadi, dün resmen hayata geçti. Proje sürecinin tamamlanmasının ardından 110 dönüm alan üzerine kurulacak ve içerisinde Balıklıgöl ile Aynel Arus’un da yer alacağı Millet Bahçesi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.  Bolatlar (Fişenge)-Şanlıurfa yolu üzerindeki törene ev sahibi Başkan Yalçınkaya’nın yanısıra Şanlıurfa Valisi Sayın Salih Ayhan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, Akçakale Kaymakamı Oltan Bayraktar, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Yıldık, muhtarlar, meclis üyeleri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından protokol konuşmaları yapıldı.

AK Parti İlçe Başkanı Yıldık ve Kaymakam Bayraktar konuşmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

 

BAŞKAN YALÇINKAYA: 1 YILDA TESLİM EDİLECEK

Başkan Yalçınkaya da projenin bir yılda tamamlanacağını ve hizmet etmeye devam edeceklerini vurguladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Sınır boyunda bir uç beyi olarak, hizmetkarınız olarak 3,5 yıldır hizmetinizdeyiz. Bugün Akçakale’ye en büyük projenin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz ve 1 yılda teslim edilecek. 110 dönüm alan üzerine kurulu, 60 yaşında çam ağacı olan ve DSİ’den teslim aldığımız ağaçlar ile onlara da buradan teşekkür ediyoruz bir alan burası. Akçakale yüzyılda görmediği hizmeti gördü. Biz bu eserin fikrini ortaya attığımızda herkes bizimle kafa buldu. “Nereden çıktı bu Balıklıgöl, Aynel Arus?” Çevre Bakanımızın himmetiyle ve AK Parti’nin desteği ile bugün Akçakale’ye en büyük projenin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. 1 yılda teslim edilecek. Balıklıgöl ve Aynel Arus... Aynel Arus önemli. Hz. İbrahim’in Hz. Sara annemiz ile evlendiği yer burası. Onun için bugün yaptığımız bu tören önemli bir tören. Hz. İbrahim evlendiği yerde ona layık olmaya çalışıyoruz. Her şey düşündüğümüzden çok güzel olacak.

 

“MEYDANDA OLMAYA, HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ”

Biz bu meydandayız, bu meydanda olmaya, sizlere hizmete devam edeceğiz. Akçakale’yi yakın bir tarihte çok farklı bir yere getireceğiz. Başta valimiz olmak üzere bütün katılımcılara, Zeynel Abidin Beyazgül başkanıma teşekkür ediyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun.”

 

VALİ AYHAN: BAŞKANIMIZI TEBRİK EDİYORUM

Vali Ayhan ise Başkan Yalçınkaya’yı tebrik ederek “Başkanımız güzel bir ifade kullandı. Tebrik ediyorum. Uç beyiyiz dedi. Yani Türkiye’nin en ücrasında, sınır hattında, dimdik diri bir şekilde, al bayrağın gölgesinde, hudut karakolu gibi çalışıyoruz dedi. Sadece bunun için bile bu bölgeye ne yapılsa azdır. Bundan dolayı Akçakale’yi tebrik ediyorum. Bu hizmetler helali hoş olsun. Daha fazla hizmet olması gerektiğine de yürekten inanıyorum. Taş üstüne taş koymadan bina olmaz. El ele değmeden alkış da olmaz. Bu hizmetler el ve iş birliği ile yapılmakta. Cumhurbaşkanlığımızın riyasetinde, bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız ve sivil toplum örgütlerimizin bir ve beraber olmasıyla… Kolay değil. Sizler sadece sonuca bakıyorsunuz. Temel atma sonra da açılış ama bu hizmetlerin arkasında çok olağanüstü hikayeler var. Herkes buraya hemen bir hizmet yapalım demiyor. Bunun bir süreci var. Kurumlar arası iş birliği var, onayı var. 72 milyon TL finansman var. Bunların hepsini bir araya getirmek de süreç yönetmek de büyük bir maharettir. Belediye başkanımızı, büyükşehir belediye başkanımızı ve kaymakamımızı tebrik ediyorum bu birlikteliklerinden dolayı. Yapmak devletten, korumak vatandaşlarımızdan. İnşallah seneye bu zamanlarda birlikte buranın açılışını yapmak hepimize nasip olmak. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından edilen dualarla projenin temeli atıldı.

DİĞER HABERLER