AKÇAKALE’DE YOL ATAĞI! ANAYOLLARA ASFALT, ARA YOLLARA PARKE TAŞI…
Geri
01.12.2022 17:18

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya asfalt öncesi parke söküm çalışmalarının yapıldığı caddede incelemelerde bulundu ve “Bu caddelerin tamamını asfalta kavuşturacağız. Hedefimiz bütün ana yolları bitirmek. Kalan ara yollara da parke taşı döşemek” dedi.

İçme suyu ve doğalgazın alt yapı çalışmalarının tamamlandığı Akçakale’de Başkan Mehmet Yalçınkaya’nın öncülüğünde şimdi de yol atağı başlatıldı.

Kazı çalışmaları nedeniyle tahrip olan yollarda Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve Akçakale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yol yapım çalışmaları yürütülüyor. Bu kapsamda Akçakale’nin en büyük caddesi olan Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde asfalt serimi öncesi parke taşı söküm çalışmaları yapılıyor. Her fırsatta sahaya inen Başkan Yalçınkaya da hızla yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

BAŞKAN YALÇINKAYA: CADDELERİN TAMAMINI ASFALTA KAVUŞTURACAĞIZ

Yetkililerden bilgi alan Başkan Yalçınkaya “Bir şehrin geleceği alt yapısı ile ölçülür” diyerek çalışmalar hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Alt yapı ile ilgili geldiğimiz günden beri içme suyu ve doğalgaz çalışması için 300 km.lik kazı çalışması  yapıldı. Bu kazılar gelecek yüzyılın rahatı içindir. Bugün itibariyle doğalgaz ve içme suyunun çalışmaları bitti. Çalışmalar nedeniyle tahrip edilen yollarla ilgili adım atıyoruz. Akçakale'nin en uzun ve en büyük caddesinden söküm işine başladık. Parke taşlarının tamamını söküyor. Bu caddelerin tamamını asfalta kavuşturacağız. Düşündüğümüz gerçek manada şehri hizmetle buluşturacağız. Hedefimiz bütün ana yolları bitirmek. Kalan ara yollara da parke taşı döşemek. Düşündüğümüz modern müreffeh yeşil bir Akçakale vatandaşların önünde olacak. Bu gayretle çalışıyoruz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Akçakale'ye hayırlı olsun.”

Öte yandan söküm çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde sıfırlama çalışmaları da yürütülüyor.

DİĞER HABERLER