BAŞKAN BEYAZGÜL VE BAŞKAN YALÇIKAYA’DAN AKÇAKALE’DE TARİHİ AÇILIŞLAR
Geri
03.11.2022 12:37

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile ilk mezbaha ve semt pazarı başta olmak üzere çok sayıda projenin açılışını gerçekleştirdi ve bir dizi de temaslarda bulundu. İki başkan da birlik ve beraberlik mesajı vererek “Beraber yürüyeceğiz bu yolları” dedi.

Akçakale’nin gelecek yüzyılının şekillenmesine öncülük eden Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, ilçeden desteğini esirgemeyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü ağırladı.

BAŞKAN BEYAZGÜL VE YALÇINKAYA’DAN MUHTARLARLA TOPLANTI

Başkan Beyazgül beraberindeki kurum amirleri ile birlikte ilk olarak Akçakale Belediyesi’ni ziyaret etti. İki başkan, makam odasındaki görüşmenin ardından Belediye Konferans Salonu’nda kırsal ve merkez mahalle muhtarları ile toplantıya katıldı. Belediyelerin hizmetleri sunumlarla muhtarlara anlatıldı.

Muhtarlar ise talep ve önerilerini aktardı.

STK’LARA ZİYARET

Ardından Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ziyaretleri gerçekleştirildi. Başkan Yalçınkaya beraberinde Başkan Beyazgül, Akçakale Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ömer Ay ve üyelerini ardından da Akçakale Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ayhan’ı ziyaret ederek çiftçilerle bir araya geldi. Her iki STK Başkanı da Başkan Yalçınkaya ve Başkan Beyazgül’e teşekkür etti.

BİR GÜNDE ÇOK SAYIDA AÇILIŞ

Engelliler ve Yaşam Merkezi Hizmette

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Akçakale Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa katılan Başkan Beyazgül “Hayırlı, uğurlu olsun” dedi ve Başkan Yalçınkaya ile merkezi gezerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Kadın Destek Merkezi Açılış Töreni

Ardından kadınların hem eğitim alarak meslek öğrendiği hem de aile ekonomilerine katkı sağlamayı hedefleyen kadın destek merkezinin açılış töreni yapıldı.

Sözü Verilen Semt Pazarı Hizmete Açıldı

Başkan Yalçınkaya’nın pazar esnafı ve vatandaşa sözünü verdiği semt pazarı da düzenlenen törenle resmen hizmete açıldı.

Fatih Sultan Mahallesi’ndeki açılış töreninde konuşan Başkan Yalçınkaya şu ifadeleri kullandı:

“Başkan Zeynel Abidin Beyazgül ile bugün bir tarih yazıyoruz. Akçakale’nin geçmişte AK Parti ile ilgili yazdığı bir destan var. Bu seçimde de Türkiye’nin destanını yazacağız. Allah hayırlı ve uğurlu etsin.”

Başkan Beyazgül ise “Akçakale Belediyemizin bu bölgenin ihtiyacı olan semt pazarının inşası bitti açılışını yapıyoruz” diyerek hayırlı olmasını diledi ve kurdele kesiminin ardından semt pazarından incelemelerde bulunuldu.

İlk Mezbaha Da Akçakale’nin Hizmetine Açıldı

Hayvancılık faaliyetlerine katkı sağlamak, kırsal kalkınmaya ivme kazandırmak, daha pratik ve hijyenik hayvan kesimi yapılması hedefiyle Yenişehir Mahallesi’nde kurulan ilk mezbahanın da açılışı her iki başkan tarafından yapıldı.

Kent Park Ve İlçenin İlk Düğün Salonu İçin Açılış Töreni

45.000 m² proje alanına sahip Kent Parkı ve Düğün Salonu'nun açılışı da gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Başkan Yalçınkaya ilçenin ilk düğün salonu olduğuna vurgu yaparak “Yüzyılın ilk düğün salonu. 300 bin nüfus var düğün salonu yoktu. Güzel bir iş yaptık. Devamı da gelecek” diye konuştu.

Başkan Beyazgül de şu sözlerle evlenecek çiftlere seslendi:

“Mutluluğa ilk adım attıkları yerin olmaması bizleri üzmüştü. Biz de başüstüne dedik, düğün salonumuzu açtık. Onlara bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz.”

Gençlik Merkezi İle İkinci Kadın Destek Merkezi Açıldı

Akçakale Gençlik Merkezi ve ikinci kadın destek merkezi de düzenlenen törenlerle açıldı.

Gençlik merkezinde gençlerin çaldığı türkülere kulak veren Başkan Yalçınkaya ve Başkan Beyazgül kadın destek merkezinde de zılgıtlarla karşılandı.

Başkan Yalçınkaya kadınların istihdama katılmaları için ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını ifade ederek “Hedefimiz buradaki kadınlarımızın üretici olması, evlerine aş götürmesi. Bu konuda adımlarımızı attık. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Başkan Beyazgül burada yaptığı konuşmasında “Belediye Başkanımız ile hep beraberiz. Beraber yürüyeceğiz bu yolları” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Açılış kurdelesini ise kadınlar kesti.

Akçakale Fidanlığı’nda Yıllık Bir Milyon Çiçek Üretimi Yapılıyor

496.000 m² alan üzerinde kurulu; seralar, uygulama ve yetiştirme alanlarıyla yıllık 1 milyon 200 bin çiçek yetiştirilen Akçakale Fidanlığı’nın açılışı da yapıldı. 

Açılışın ardından fidanlıkta incelemelerde bulunuldu.

BAŞKAN YALÇINKAYA VE BAŞKAN BEYAZGÜL: YÜZYILIN HİZMETİ

İlçenin yüzyıllık projesi olarak adlandırılan Temiz İçme Suyu Projesi de yerinde incelendi. Başkan Yalçınkaya ve Başkan Beyazgül; ŞUSKİ Genel Müdürü Muhammed Said Güllüoğlu ile birlikte içme suyu şebeke hattı döşeme çalışmalarını yerinde inceleyerek projenin son durumu hakkında bilgiler aldı.

Başkan Yalçınkaya “Akçakale’de ŞUSKİ’nin, Büyükşehir’in ve bizlerin gayretiyle yapılan bu hizmet yüzyılın hizmetidir” derken Başkan Beyazgül de benzer ifadelerle “Hayırlı bir hizmetin başındayız. İlçe Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi bu bir yüzyılın hizmeti” diyerek hizmetin önemine ortak paydada dikkat çekti. 

Öte yandan Başkan Yalçınkaya ve Başkan Beyazgül gönül buluşmaları kapsamında da hane ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşlarla bir araya geldi.

DİĞER HABERLER