BAŞKAN YALÇINKAYA BAŞARILI ÖĞRENCİLERLE YEMEKTE BULUŞTU
Geri
22.08.2022 12:41

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, belediyenin gençlik merkezinde eğitim desteği alarak YKS’yi kazanan öğrencilerle yemekte buluştu. Başkan Yalçınkaya “Akçakale’yi değiştirecek olan eğitimdir. Desteğe devam edeceğiz” dedi.

 “En önemli hizmet eğitimdir” düsturuyla öğrencilere eğitim desteği sağlayan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, başarılı öğrenciler için  yemek daveti düzenledi.

Davette, Akçakale Belediyesi’ne bağlı Gençlik Merkezi’nde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’nin de katkısıyla Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan ve aldıkları eğitim sayesinde sınavı kazanan 41 öğrenci Başkan Yalçınkaya ile bir araya geldi. Tüm öğrencileri tek tek tebrik eden Başkan Yalçınkaya gençlere bundan sonra da her zaman destek olacağını belirtti.

 

BAŞKAN YALÇINKAYA: BU BAŞARI BİR BAŞLANGIÇ

Anne babalara bir çağrıda bulunan Başkan Yalçınkaya “Göreve geldiğim günden bu yana söylüyorum. Söylemeye ve yapmaya devam edeceğim. Akçakale’yi fiziken düzelttik; anayolları, çevreyolları, düğün salonu, spor alanları, içme suyu, doğalgazı, hal pazarı, üst geçidi, köylerde yapılmış bin km. yolu, parke taşı, beton yolu, sıcak asfaltı hepsini hallettik. Bunların insan hayatında önemli bir yeri var ama en önemlisi ‘eğitim.’ Toplamda 59 bin öğrencimiz var. 50 binde 41 öğrencimiz kazandı. Bunu çok büyük bir kazanç saymıyorum ama bunu bir başlangıç sayıyorum. İyi yerlerde olacağız dedik, bu düşünceyle yola çıktık. Bunu duyan öğrenci ve velilerimiz  müspet olarak nasibini aldı. Diğer anne babalara sesleniyorum. Çocuklara değer verin, eğitime değer verin. Türkiye’yi, dünyayı, Akçakale’yi değiştirecek olan eğitimdir” dedi.

 

“HEDEFE BİRLİKTE VARACAĞIZ”

Sınavı kazanamayan öğrencilere de moral desteği veren Başkan Yalçınkaya öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

“Kaybedenler üzülmesin. Hayat bir yarıştan ibaret değil. Önümüzde uzun bir zaman yine var. Hepsi genç pırıl pırıl arkadaşlarımız. Moralimizi bozmayacağız. Arkadaşlarımızın ortaya koyduğu başarıdan yola çıkarak tekrar hedefe koyulacağız ve inşallah hedefe birlikte varacağız. “

Başkan Yalçınkaya destek sözünü bir kez daha yineleyerek “Bundan sonra dershanemiz çalışacak, okullarımız çalışacak, biz çalışacağız, desteğe devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Yolumuz açık olsun, her şey gönlünüzce olsun” ifadelerini kullandı. 

Öğrenciler de Başkan Yalçınkaya ve ekibine eğitime tam desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Açıklamaların ardından bir öğrenci, Başkan Yalçınkaya’yı resmettiği kare kalem portresi hediye etti.

Davet, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

DİĞER HABERLER