BAŞKAN YALÇINKAYA SÖZ VERMİŞTİ! ÇEVRE YOLUNDA SONA GELİNDİ
Geri
07.05.2022 12:51

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın sözünü verdiği Akçakale-Suruç çevre yolunda asfalt serimi de başladı. Çalışmaların sona yaklaştığını duyuran Başkan Yalçınkaya “İşin sonuna geldik. Yolun Akçakale'ye hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Akçakale ulaşımında bir dönüm noktası olan Akçakale-Suruç Çevre yolu Başkan Yalçınkaya sayesinde yakında hizmete giriyor.

Başkan Yalçınkaya’nın şehir merkezindeki trafik yükünü azaltmak ve trafik akışını hızlandırmak için hayata geçirilmesine öncülük ettiği çevre yolunda son viraja girildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yürütülen çalışmalarda asfalt serimi başlatıldı.

Beraberinde Başkan Yardımcısı Halef Karataş ile bölgeye giderek incelemelerde bulunan Başkan Yalçınkaya, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yolun 4 km. uzunluğunda 20 metre eninde olacağını ve yol sayesinde Suruç’tan gelenlerin Akçakale’ye uğramadan direkt Urfa’ya gideceklerini belirten Başkan Yalçınkaya şöyle konuştu:

“Şuan yaptığımız çalışma Suruç yolunu Urfa anayoluna bağlamak, Ortadoğu'nun anayoluna bağlamak. Burada 4 km. uzunluğunda 20 metre eninde bir çevre yolu inşası ile meşgulüz. İşin sonuna geldik. Bugün asfaltını dökmeye başlıyoruz. İnşallah yakın bir zamanda Suruç'tan gelen bütün vasıtaların Akçakale'ye uğramadan direk Urfa'ya dönüşü imkan dahilinde olacak. Yolun Akçakale'ye hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Yanımızda da TOKİ' nin binaları, meskun mahali de bu yoldan istifade edecek. Hepsine hayırlı olsun.”  

Yolun tamamlanması ile Akçakale tarihinde ilk kez çevre yoluna kavuşmuş olacak. 

DİĞER HABERLER