BAŞKAN YALÇINKAYA ŞANLI ZAFERİN YILDÖNÜMÜNÜ GURURLA KARŞILIYORUZ
Geri
11.04.2022 02:25

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya bugünü gururla karşıladıklarını belirterek “Şanlıurfa’mızın kurtuluş gününü kutluyor; gazi ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıldönümü yayımladığı yazılı mesajla kutladı.

Kurtuluş savaşında ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Şanlıurfa’da da eşsiz bir mücadele verildiğini ve ülkenin kaderinin değiştirildiğini söyleyen Başkan Yalçınkaya mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bağımsızlık mücadelesiyle Urfa’da gösterilen kahramanlık; milli mücadele için esin kaynağı ve örnek olmuştur. İşgalci Fransızlara, ülkenin güneyinde yalnızca vatan ve bağımsızlık sevdasıyla karşı durulmuş ve zafer bizlerin olmuştur. On İkiler öncülüğünde yazılan destan da daha sonra şehrimize ‘şanlı’ unvanını kazandırmıştır. 

Bizler bugün bu şanlı zaferi gurur ve mutluluk ile karşılıyor; tüm şehit ve gazilerimize selamlıyoruz. Atalarımız gibi millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruyarak, bize bırakılan bu şanlı mirasa sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Şanlıurfa’mızın kurtuluş gününü kutluyor; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

DİĞER HABERLER