AKÇAKALE’YE DEĞER KATACAK “İLK ÜST GEÇİT“ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Geri
01.04.2022 14:38

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın girişimleri ve Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ilçeye inşa edilecek ilk üst geçit için inşaat çalışmaları başladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Halef Karataş, üst geçidin farkına dikkat çekerek “Tarihi görünümü ile Urfa taşının nakış nakış işlendiği bir üst geçit olacak” dedi.

Akçakale’ye değer katacak ve ilçe için ilk olma özelliğine sahip, üst geçit projesi hayat geçirildi.

İlklerin Başkanı Mehmet Yalçınkaya sayesinde Akçakale ilk kez üst geçide kavuşuyor. Prestij Caddesi ile ilçe ulaşımının güvenli, konforlu ve modern hale dönüştürülmesinin ardından Başkan Yalçınkaya’nın girişimleri ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sayesinde üst geçit yapımına da başlandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Akçakale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yaya trafiğinin en yoğun olduğu Devlet Hastanesi ve eczaneler arasında yapılan üst geçit için ilk kazma vuruldu ve ilk harç da döküldü. Akçakale’nin mimarisine uygun, Urfa’nın bazalt kesme taşlarından yapılacak olan üst geçit hem için ilçeye değer katacak hem de yaya trafiğini daha güvenli hale getirecek.

 

BAŞKAN YARDIMCISI KARATAŞ: ÜSTE GEÇİT İLÇEMİZİN GİRİŞ KAPISI OLACAK

Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Halef Karataş da çalışmaların başlamasının ardından bölgeye giderek hem çalışmaları yerinde inceledi hem de yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Karataş üst geçidin ilçe için önemine ve farkına değinerek “Sınırda yıldız ilçe Akçakale’mizi inşa etmeye devam ediyoruz. Prestij Caddesi üzerindeyiz. Hastanenin hemen karşısında üst geçit yapım çalışmalarına başladık. Bu üst geçit diğer ilçelerimiz ve illerde yapılanlardan çok çok farklı olacak. Tarihi görünümü ile Urfa taşının nakış nakış işlendiği bir üst geçit olacak. Üst geçit aynı zamanda Ortadoğu’ya açılan, Mezopotamya topraklarının merkezinde, bereketli hilalin merkezinde bulunan, gönül coğrafyamıza açılan kapısı niteliğinde olan ilçemizin giriş kapısı olacak. İlçemize batıdaki illerimizden, uluslararası standartların üzerinde bir görünüm kazandıracak. Tarihi görünümü ile, kadim bir kent özelliği ile, modern kent görünümüne bürünecek” dedi.

 

“BAŞKAN YALÇINKAYA LİDERLİĞİNDE DEVASA İŞLER YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Yalçınkaya’nın liderliğinde yüzyıllık eserlere imza attıklarına dikkat çeken Başkan Yardımcısı Karataş şöyle konuştu:

“Her türlü hizmeti Sayın Başkanımız Mehmet Yalçınkaya’nın liderliğinde, ufku ve vizyonunda eserleri Akçakale’ye kazandırmaya devam edeceğiz. Gün gelecek biz susacağız onlarca, yüzlerce yıl eserlerimiz konuşacak. Akçakale emin ellerde. Akçakale, hizmetkarı olan Mehmet Yalçınkaya ve ekibi ile beraber devasa ve güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Gece gündüz sürekli mesaimizi millete hizmet için adamış durumdayız.”

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Başkan Yardımcısı Karataş Büyükşehir Belediyesi’ne de şu sözlerle teşekkür etti:

“Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ekibine, Ulaştırma Dairesi Başkanı ve ekibine sonsuz teşekkürlerimizi arz ediyoruz. “

DİĞER HABERLER