BAŞKAN YARDIMCISI KARATAŞ: AKÇAKALE EMİN ELLERDE
Geri
30.09.2021 11:37

İlçe genelindeki üst yapı çalışmalarını denetleyen Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Halef Karataş “Akçakale emin ellerde. Çok yakın sürede ilçede elden geçirilmemiş bir sokağımız, bir caddemiz kalmayacak” dedi.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın girişimleri ile modern ilçe hedefiyle yapılan prestij caddesi projesinde boyama çalışmaları da başladı. 

Merkez-kırsal ayrımı gözetmeksizin süren çalışmalar kapsamında stabilize yol çalışmaları, asfaltlama, kilitli parke taşı döşeme ve onarımı, kavşak düzenlemesi, kaldırım boya çalışmaları yapılıyor.  Bu çalışmalar ile ilçenin çehresi değişirken Belediye Başkan Yardımcısı Halef Karataş beraberinde Meclis Üyesi İsa Altuntaş ile çalışmaları yerinde incelemek için sahaya indi. 12 km.’lik prestij caddesindeki kaldırım boyama ve kavşak düzenleme çalışmalarını denetleyen Başkan Yardımcısı Karataş yetkililerden bilgi alarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.


KARATAŞ: ÜST YAPI ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİK

Konuya dair açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Karataş “Akçakale Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü'müz ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’mızın koordinesinde sınırda yıldız ilçe inşa etme hedefimiz doğrultusunda altyapı çalışmalarımızın büyük bir kısmını bitirdik. Şimdi de yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte şehirde oluşan hareketliliği daha da yaşam koşullarını iyileştirmek, modern yaşam alanları oluşturmak için ilçemizde üst yapı çalışmalarına hız verdik. Üst yapı çalışmalarımız kapsamında 12 kilometrelik prestij caddemiz boyunca orta refüj taşlarımızın boyanması ile işe başladık” dedi.



“ELDEN GEÇİRİLMEMİŞ SOKAĞIMIZ KALMAYACAK”

Kavşak düzenleme çalışmalarının ardından ilçenin sembolü olacak bir yapıt dikileceğine dikkat çeken Başkan Yardımcısı Karataş şöyle konuştu:

“Kentimizin, ilçemizin merkezi konumundaki Petroller Bölgesi'ndeki kavşağımızı trafik akışını kolaylaştırmak ve iyileştirmek için Büyükşehir Belediye Başkanlığı'mızın koordinesinde müteahhit firmamızın hazır bulunması ile beraber bu çalışmalara başladık. Kavşağı büyük bir hızla tamamlayacağız inşallah. Kavşağımızda kentimize, ilçemize yakışır, Ortadoğu'nun, Mezopotamya'nın kimliğini yansıtacak bir abideyi burada inşa etmenin heyecanı içerisindeyiz. Mesire alanımızın çevre düzenlemesini bitirmek üzereyiz. Akçakale için durmadan, yılmadan, bıkmadan Sayın Akçakale Belediye Başkanı'mız Mehmet Yalçınkaya’nın da gösterdiği istikamette, onun liderliğinde, ufku ve vizyonu ile çalışmalarımızı büyük bir hızla devam ettiriyoruz. Akçakale'mizin önümüzdeki yüzyıl boyunca 2023, 2053 ve 2071 vizyonuna doğrultusunda çalışmalarımız devam edecek. Akçakaleli hemşehrilerimizin gönlü rahat olsun. Akçakale emin ellerde. Çok yakın sürede ilçede elden geçirilmemiş bir sokağımız, bir caddemiz kalmayacak. Akçakale'miz içim durmak yok yola devam.”

DİĞER HABERLER