ESKİ REKTÖRDEN BAŞKAN YALÇINKAYA'YA ÖVGÜ DOLU SÖZLER
Geri
23.09.2021 14:43

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’yı ziyaret eden Harran Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç “Akçakale halkına şunu söylemek isterim; ne mutlu ki Mehmet Yalçınkaya gibi bir başkana sahipsiniz” dedi.

Harran Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç beraberinde Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu ile birlikte Başkan Mehmet Yalçınkaya’yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Akçakale’de yapılan çalışmalar, eğitime verilen destekler ve eğitim projelerinin görüşüldü. Ziyaret sonrası açıklama yapan Başkan Yalçınkaya akademisyenlerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

“Harran Üniversitesi'nin mimarı, Şanlıurfa'da çok büyük emekleri olan geçmişte bizi aydınlatacak üniversitenin temelini, geleceğini şekillendiren burada çok emeği olan bir hocamız. Ben milletvekili iken kendisi üniversitenin başındaydı. Birlikte, her zaman istişare halindeydik. Hocam bizden fazla heyecanlı, bizden fazla gayretli ve daha çalışkan. Bu ülkeye, Şanlıurfa'ya hizmet etti. Hocamın her zaman burada olmasını arzu ediyorum. Çünkü bize yine çok şey öğretir, çok yol gösterir. Tecrübesinden bizim her zaman istifade etmemiz gerekir. Dekan hocamızla beraber nazik ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz.”

 

ESKİ REKTÖR ÇALIŞMALARI TAKDİR ETTİ: “ONUR DUYDUM”

Eski rektör Prof. Dr. Büyükburç ise Başkan Yalçınkaya’nın hayata geçirdiği projelerinin önemine dikkat çekti ve “Akçakale'de, bu güzel beldede başkanlık görevini ve yaptığı inanılmaz derecede başarılı hizmetleri görmek için geldik. Değerli başkanımın yaptığı çalışmaları yerinde kısa da olsa görmek amacıyla ziyarette bulundum.

Özellikle sizlere bu konuda bilgisi olan değerli Akçakale halkına şunu söylemek isterim; ne mutlu ki Mehmet Yalçınkaya gibi bir başkana sahipsiniz. Başkanımızın yapmış olduğu projelerin çoğunda Akçakale'nin önümüzdeki yüzyıl içinde değişme projelerinin olması beni bir bilim insanı olarak inanılmaz derecede mutlu etti ve onur duydum. Sayın başkanımızı tebrik ediyorum. Başarılarının sağlıkla, daha nice uzun yıllarda devam etmesini istiyorum” dedi.

Ziyaret sonunda Başkan Yalçınkaya akademisyenlere çeşitli hediyeler takdim etti.

 

 

DİĞER HABERLER