BAŞKAN YALÇINKAYA’DAN ANIZ YANGINLARINA KARŞI HAMLE
Geri
02.06.2021 10:13

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya anız yangınları ile mücadele için ilçenin en büyük kırsal mahallesine itfaiye aracı ve personeli görevlendirerek “İnşallah yangın görmeden bu hasadı tamamlarız” dedi.

Akçakale Belediyesi tarımsal üretimin ana kaynağı olan toprağı korumak, canlılara ve doğaya sahip çıkmak için alternatif tedbirler sağlamaya devam ediyor.

Başkan Yalçınkaya ilçe kırsalında yaz aylarında ekinlerin biçilmesiyle artış gösteren anız yangınlarına karşı harekete geçti. İlçe merkezine 50 km. mesafede olması sebebiyle yangına zamanında müdahale edilmesini için Pekmezli Kırsal Mahallesi’ne Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile ek itfaiye aracı ve personel gönderilmesini sağladı. Ardından beraberinde belediye meclis üyesi İsmail Oldubaş ile mahalleye giderek muhtar Kasım Akgörgen ile görüştü.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Yalçınkaya “Pekmezli Akçakale’nin en büyük köyü. Geçmişte belde olan bir yerimiz. Burada hasat mevsimi başladı. Hasat mevsimi ile beraber en büyük tehlike yangınlar. Yangına karşı bizim çabamız, Büyükşehir Belediyesinin gayreti ile itfaiye aracı gönderildi. Şuan burada yangınlara karşı ekip olarak ayakta. İnşallah yangınları görmeden bu hasadı tamamlarız. Arkadaşlarımızı da bu hizmeti gördükleri için teşekkür ediyorum. Tekrar hayırlı olsun” dedi.

DİĞER HABERLER