AKÇAKALE’DE İLAÇLAMADA EKİP SAYISI ARTIRILDI
05.05.2021 14:47

Akçakale Belediyesi aylar önce başlattığı ilaçlama çalışmalarını sıcaklıkların artmasıyla beraber yoğunlaştırırken; çalışmaları daha kapsamlı ve hızlı hale getirmek için ekip sayısını artırdı.

Sinek, sivrisinek ve haşere ile mücadelesine kış mevsiminde larva döneminde başlayan Akçakale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü İlaçlama Birimi, havaların ısınması ile beraber çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın talimatları ile daha çok alanda daha hızlı ilaçlama yapılması için ekip sayısında artışa gidildi. Ekipler kırsal ve merkez ayrımı yapmaksızın çalışmaları kapsamında cadde, sokak, apartman bahçeleri, kurum binaları ve kırsalda özellikle hayvan barınaklarında ilaçlama yapıyor.

Konuya dair yazılı açıklama yapan Başkan Yalçınkaya “Ülkenin en sıcak ilçelerinden biriyiz. Özellikle yazın sinek, sivrisine ve haşereler ile ilgili mağduriyetlerin yaşanmaması için gayret gösteriyoruz. Ekip sayısı artırıldı. Çalışmalar gece gündüz demeden devam edecek” dedi.