BAŞKAN YALÇINKAYA’DAN GÖZDE BİR PROJE DAHA!
Geri
22.01.2021 08:41

Akçakale Belediyesi bir ilke daha imza atarak sosyal alanda ilçenin gözdesi olacak çok amaçlı sosyal tesis projesini hayata geçirdi.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ilçenin çehresini değiştirmeye ve ilçenin ihtiyaçlarına göre projeleri vatandaşların hizmetine sunmaya devam ediyor.

Başkan Yalçınkaya'nın girişimleri sonucu ilçede alt ve üst yapı çalışmaları ile ilçenin modern değişimi sürerken sosyal belediyecilik çalışmalarına da bir yenisi daha eklendi. Millet bahçesinin yapımının sürdüğü alanda yıllardır atıl durumdaki bina ilçe sakinlerinin hizmetine sunulmak için kitap kafe ve sosyal tesis olarak yeniden dizayn edilmeye başlandı. Başkan Yalçınkaya da projenin birebir takipçisi olarak binada incelemelerde bulundu. Yetkililerden projenin aşamalarına yönelik bilgiler alan Başkan Yalçınkaya, çalışmaların hızlandırılmasına dair talimat verdi.

BAŞKAN YALÇINKAYA: ÇALIŞMALAR KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

İlçe halkına layık bir projeyi daha hayata geçirdiklerine dikkat çeken Başkan Yalçınkaya “Millet Bahçesi çalışmaları son sürat ilerliyor. Bunun içerisinde de gençlere yönelik kafe kütüphane tarzında binamızı düzenliyoruz. Burada bu düzenleme ile gençlerimiz hem kitap okuyacak hem vakitlerini iyi geçirecek. Aynı zamanda burası okullar bölgesinin de ortası. Okullar bölgemizdeki bütün öğrencilerimizin kötü alışkanlıklardan, zamanlarını kötü kullanmalarına engel olmak için bu kütüphane kafeyi kuruyoruz. Bütün genç kardeşlerimizin burada ihtiyaçlarını karşılayacağız ki hayatta ve ilimde başarılı olsunlar. Bütün hedefimiz gençlere yönelik. Bu yaptığımız çalışmalar çok kısa bir sürede tamamlanacak. Kitapları, çayı, kahvesi bir arada olacak. Gençlerimiz bu şekilde ihtiyaçlarını karşılayacak. Burası alan olarak çok mükemmel bir yer. Kendilerine layık bir yer olacak” diyerek hayırlı olmasını diledi.

 

SOSYAL TESİS HAKKINDA

2 katlı tesis binasında hem öğrenciler kitap okuyup ders çalışabilecek hem ilçede eğitim faaliyetleri için alternatif alan sağlanmış olacak. Alt katında ise özellikle yaz mevsiminde millet bahçesine giden ilçe sakinlerinin sosyal tesis ihtiyacı karşılanmış olacak.

Sosyal tesis ilçede ilk olma özelliği de taşıyor. 

DİĞER HABERLER