AKÇAKALE BELEDİYESİ’NDEN MÜJDE: HAVUZ KURULUYOR
Geri
19.01.2021 12:23

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın girişimleri ile ilçeye portatif havuz kurma çalışmaları başladı. Havuz ile özellikle yaz mevsiminde yaşanan boğulma olaylarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Akçakale Belediyesi ile artık çocuklar ve gençler sulama kanalları yerine hak ettikleri havuzda serinleyecek. 

Türkiye'nin en sıcak ilçelerinden biri olan Akçakale'de özellikle yaz mevsiminde serinlemek için girilen sulama kanallarında boğulma vakalarının sık sık yaşanması üzerine Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya harekete geçti. İlçenin kanayan yarasına çözüm için Gençlik ve Spor Bakanlığı’yla görüşmeler yapan Başkan Yalçınkaya ilçeye portatif açık havuz kurulmasını sağladı. Bu kapsamda havuzun kurulumuna başlandı. Başkan Yalçınkaya da çalışmaları yerinde inceledi.

 

“ÇOCUKLARIMIZIN BOĞULMASINA SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ”

Yüzme kurslarının yazın başlayacağını ve böylece boğulma vakaların önüne geçmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Yalçınkaya “Akçakale sulama alanlarının ortasında bir ilçemiz ve maalesef çok üzücü olaylar yaşandı. Çok fazla gencimiz, çocuğumuz maalesef suya kurban gitti. Burada Bakanlığımızın gayreti ile aldığımız 10'a 20 havuzumuzun yakın zamanda kurulumuna başladık. Yazın Halk Eğitim ile beraber burada yüzme kursları açacağız. Çocuklarımızın kanallarda boğulmasına seyirci kalmayacağız. Burada büyük bir dram, büyük bir felaketi önleyeceğiz. Çocuklarımız burada yüzecek, yüzmeyi öğrenecek, suya hasreti burada giderecek. Bu proje çok önemli. Çok annenin ciğeri yandı. İnşallah anneler çocuklarıyla beraber yazın keyfini bu havuzda sürecekler. Büyük gayret ve takiple bu açık havuzu aldık, kurulumuna başladık. Akçakale'ye, buradaki gençlere, bütün spor camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Otomatik klorlama sistemi bulunan ve derinliği 1.20 m. olan havuzun 1 hafta içinde kurulumunun tamamlanması hedefleniyor.

 

DİĞER HABERLER