AKÇAKALE BELEDİYESİ İLE KUM OCAĞI HİZMETE AÇILIYOR!
Geri
05.12.2020 20:00

Akçakale Belediyesi tasarruf için büyük bir adım atarak tarihinde yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor.

Belediye tarafından kırsalda yürütülen stabilize yol yapım çalışmaları gece gündüz demeden devam ediyor. Hem ilçe merkezi hem kırsal adeta şantiyeye çevrilirken; Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya'nın talimatları ile yolları kış öncesi ulaşıma hazırlayan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu kez Bulutlu Kırsal Mahallesi Ceylan Harabesi Sokakta çalışma yürüttü. Ekipler gece vardiyası ile yolu vatandaşın hizmetine sunmak için aralıksız çalışırken Başkan Yalçınkaya da bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceledi. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Yalçınkaya mahalle sakinleriyle de görüştü.

BAŞKAN YALÇINKAYA: KÖY İÇİ YOLLARINI BİTİRECEĞİZ

Başkan Yalçınkaya burada yaptığı konuşmada çalışmaların aralıksız devam ettiğine dikkat çekerek “Akçakale ilçemizin çoğu kırsal. Bunun kendisine göre sıkıntıları var. Biz de bunları görüyoruz. Asfaltta programlanan hedefi bu sene bitirdik ama şuan stabilizede özellikle köy içi yollarının yapılması ile ilgili gündüz yetişemediği için aralıksız gece de devam ediyor. Şuan Ceylan Harabesi'ndeyiz. Hepsi bizim sevdiğimiz kardeşlerimiz. Onların bu köy içi yollarını inşallah bitireceğiz” dedi.
 

“3 KUM OCAĞININ İZNİ TAMAMLANDI”

3 kum ocağı için gerekli izinlerin alındığını ve 1 kum ocağının bu kış hizmete gireceğini müjdeleyen Başkan Yalçınkaya “Bugün itibari ile 3 tane kum ocağının izni tamamlandı. Bu kış bir tane kum ocağını devreye alacağız. İnşallah bahardan itibaren bütün bu köylerin hem içini hem köy aralarını mükemmel bir şekle çevireceğiz. Buradaki hayatın sıkıntılarını ortadan gidereceğiz” ifadelerini kullandı.


“MÜKEMMEL KÖYLER YAPMA GAYRETİNDEYİZ”

Kırsal mahallelerdeki sorunların farkında olduklarını ve çözüm için gayret gösterdiklerini vurgulayan Başkan Yalçınkaya su ihalesinin yapıldığını hatırlatarak şöyle konuştu:

“Köylü kardeşlerimizin buradaki sorunların çok. Yol, su, elektrik... Hepsinin kendine göre sıkıntıları var. Suda da çok büyük bir mesafe aldık. Geçen suyun ihalesi yapıldı. Bütün köylerin ve Akçakale'nin suyu Urfa'dan getirilecek. Müteahhittin dediğine göre konan süre 3 yıl ama diyor ki inşallah Akçakale'ye 1,5 yılda bu suyu ulaştıracağım. Suyu, yolu, elektriği ve alt yapısı ile mükemmel köyler olacak. Bunun gayreti içerisindeyiz. Bunu da en kısa zamanda, süratle hem şehir hem köylerdeki hizmetleri toparlayıp hizmete sunmaya çalışıyoruz. Bu noktada da epey mesafe aldık. Gelecek sene bu yıldan çok daha iyi olacak.”

Mahalle sakinlerinden Mehmet Kaban ise çalışmalarından dolayı Başkan Yalçınkaya ve ekibine şu sözlerle teşekkür etti:

“Başkanımıza teşekkür ederim. Her istediğimizi inşallah alacağız. Yollarımız yapılıyor. Biz yapılan bu hizmetten memnunuz. Allah kendisine sağlık sıhhat versin.”

Hizmete sunulacak kum ocakları ile ihtiyaç duyulan malzemeler belediye bünyesinde üretilip kullanılacak. Böylece bütçede tasarruf sağlanması hedefleniyor.

DİĞER HABERLER