AKÇAKALE BELEDİYESİ’NDEN BİNLERCE KİŞİYE KORONA DENETİMİ!
05.12.2020 20:00

Akçakale Belediyesi zabıta ekipleri, ölümcül koronavirüs salgının yayılımın engellenmesi için yoğun mesai harcıyor.

Ülkemizde salgının başladığı 11 Mart 2020 tarihinden bu yana Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın talimatları ile Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler denetimlerini sıklaştırdı. Rutin denetimlerine koronavirüs yasakları kapsamında maske ve sosyal mesafeyi de ekleyen ekipler ilçe genelinde kafe, lokanta, iş ve pazar yerlerinde düzenli olarak denetimler gerçekleştiriyor. Gıda satışı yapan işyerlerinde de hijyen kurallarına uyup uymadıkları denetleniyor. Bugüne kadar ilçede 6 bin 160 kişi bu denetimlere tabi olurken, 11 kişiye de toplam 4 bin 312 TL para cezası kesildi.

Başkan Yalçınkaya halk sağlığı ve güvenliğinin her şeyden öncelikli olduğunu belirterek denetimlerin bugünden sonra da aynı titizlikle sürdürüleceğini belirtti.