BAŞKAN YALÇINKAYA’NIN HİBE ATAĞI 8 MİLYON TL’YE ULAŞTI
Geri
05.12.2020 20:00

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, yürüttüğü hibe destekleri ile belediyenin araç filosuna kazandırdığı araçlara bir yenisini daha ekledi. Kazandırılan çöp toplama aracı ile hibe ile kazandırılan araçların değerinin 8 Milyon TL’ye ulaştığını kaydeden Başkan Yalçınkaya, “Birinci yılımızda, 10’uncu aracımızı filomuza dahil ettik” dedi.

Göreve geldiği günden bugüne Akçakale’ye hizmette merkez ve kırsal mahalle ayrımı yapmadan her kesimin taleplerini karşılayan Başkan Mehmet Yalçınkaya, hibe desteklerinin de takipçisi oluyor. Bugüne kadar 1 adet hidrostatik yürüyüşlü kompakt vakumlu yol süpürme makinesi, 1 adet yol süpürme aracı, 1 adet kepçe, 2 adet paletli ekskavatör ve 4 adet çöp toplama aracını hibe destekleri ile araç filosuna katan Başkan Mehmet Yalçınkaya, bir yeni çöp toplama aracını daha filoya kazandırdı.

Göreve başladığı 1 Nisan 2019 yılından bugüne geçen 1 yılda, filoya kazandırdığı 10 aracın toplam maliyetinin 8 Milyon Türk Lirasına ulaştığını kaydeden Başkan Mehmet Yalçınkaya, filoya katılan araçlar için bir kuruş ödeme yapmadıklarının da altını çizdi. Başkan Yalçınkaya, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Ramazan Ayımız hayırlı olsun. Birinci yılımızda, 10’uncu aracımızı filomuza dahil ettik. Yaklaşık 8 Milyon Türk Lirası değerindeki araçların tamamını, çeşitli kaynaklardan temin edip Akçakale’mizin hizmetine sunduk. Hiçbir araç için bir kuruş ödeme yapmadık. Tamamen hibeler aracılığıyla araç filomuza bu araçlarımızı kattık. Bizlere bu konuda yardımcı olan  tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Araç filosu, bir şehrin geleceğidir. Çok daha modern hizmetlerin yapılması için araç filosunun geniş olması gerekmektedir. Akçakale’mizin 20 yıllık ihtiyacını görecek kadar araçları filomuza kattık ve hizmet ediyoruz.  Yaz ayları ile birlikte pandemi de inşallah biter ve Akçakale, sınırda bir yıl şehir olacak.”

“HAZİRAN’DA SICAK ASFALT SERİLECEK”

Başkan Mehmet Yalçınkaya, Akçakale- Bolatlar karayolu arasının Haziran ayında asfalt serme çalışmalarının yapılacağı müjdesini de vererek, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Haziran ayında da, Bolatlar’dan ilçe girişine kadar sıcak asfalt serimi olacak. Ağaçları, çiçekleri, parke taşı, aydınlatmasıyla Akçakale, batıdaki ilçeler gibi yıldız bir ilçe olacak. Bütün bu attığımız adımlar, bunun hazırlığıdır.”

DİĞER HABERLER