AKÇAKALE BELEDİYESİ, DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARINI GECE GÜNDÜZ SÜRDÜRÜYOR
Geri
05.12.2020 20:00

Akçakale Belediyesi, Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele çalışmalarını gece, gündüz demeden kırsal ve merkez mahallelerde devam ettiriyor. Sağlık çalışanlarına şehiriçi otobüs hizmetinin de ücretsiz yapıldığı ilçede, cadde ve sokaklar ile kaldırımlar da dezenfekte edildi.

Koronavirüs vakasının ülkemizde görüldüğünün açıklanması ile Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın talimatları ile belediye bünyesinde dezenfeksiyon ekibi kuruldu. Koronavirüs Bilim Kurulunun açıklamalarına uygun şekilde Akçakale genelinde dezenfeksiyon çalışmalarına başlayan ekip, kamuya açık tüm alanlarda çalışmalarını hummalı şekilde devam ettirildi.

Tüm kamu kurum binaları, belediye tesisleri, bankalar, pazar yerleri, okullar, cezaevi, camiler, taziye evleri, yurtlar, halk otobüsleri ile kamuya açık tüm alanlarda yürütülen dezenfeksiyon çalışmalarına ek olarak, Temizlik İşleri Müdürlüğü gece saatlerinde ilçedeki tüm cadde ve sokaklar ile kaldırımlarda dezenfeksiyon ve yıkama çalışmaları yapıldı.

Başkan Mehmet Yalçınkaya’da, Koronavirüs’ün yayılımını önlemek amacıyla kırsal ve merkez mahallelerde çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi. Başkan Yalçınkaya, dezenfeksiyon ekiplerinin her an sahada olacağının da altını çizerek, geçen Cuma günü itibari ile sağlık çalışanlarına şehiriçi ulaşım hizmetini ücretsiz yaptıklarını da hatırlattı.

DİĞER HABERLER